The Fact About Yumurtlama bozukluğu neden olur That No One Is Suggesting
The Fact About Yumurtlama bozukluğu neden olur That No One Is Suggesting
Blog Article
Çeşitli faktörler normal hormonal fonksiyonlarda ve menstruasyonda değişikliğe neden olabilir, bunlara aşağıdakiler dahildir:
FSH, overde foliküllerin olgun bir yumurta haline gelmesini sağlarken LH ise olgunlaşmış yumurtanın salınmasını yani ovulasyonun gerçekleşmesini sağlar.
Kadınların özellikle 400 mikrogram folik asit içeren prenatal vitaminler almaları önerilmektedir . Bebeğinizin omuriliği ve beyninin doğum kusurlarını geliştirmesini engellemek için hamileliğiniz öncesinde ve sırasında bunları almalısınız.
Yumurta çatlamasının neden meydana geldiği merak edilen konular arasında yer alır. Bu duruma sebep olan olay yumurtanın yeterli bir olgunluk seviyesine ulaşması ve burada hipofiz bezinin LH hormonunun salgısının yumurtayı çatlatmasıdır.
Aşırı vajinal akıntı: Yumurtlama döneminde, serviksin ürettiği mukus akıntısı artar ve bu akıntı daha şeffaf ve kaygan hale gelir.
Kadıların ayın belirli dönemlerinde yumurtaları yumurtalıktan dışarıya çıkar. Bu duruma yumurta çatlaması advertisementı verilmektedir. Yumurta çatlaması ile birlikte kadınla yoğun kasık ağrısı ile karşı karşıya kalır.
Yumurtlama sonrasında tekrar artan hormonlar bu lekelenme tarzı kanamanın artmasını ve uzamasını engeller. Ayırıcı tanı hastanın muayene bulgularının usual olması ile konur.
Adet kanamaları ile ara kanamalar anlaşılamadığında, kadının hamile kalabilme riski mevcuttur.
Bu bağlamda baktığımızda kadının bir sonraki adet kanamasına 14 gün kala ya da adet kanaması başladıktan fourteen gün sonrasında o kadının adet döneminin ortası olmuş oluyor. Bir adet kanamasının başlangıcından bir sonraki adet kanamasının başlangıcına kadar geçen döneme bir adet dönemi ya da bir adet periyodu, bir adet döngüsü gibi adlar verilir.
Fb twitter-x linkedin whatsapp mail print duplicate Yazı Boyutu
Ancak orta yaşlı kadınlarda da zaman zaman görülebilir, adet kanamaları çOkay düzenli seyreden kadınlarda ise yılda 1 ya da en fazla Polycystic Ovary Syndrome two kez meydana gelebilir. Kimi zaman da kadının yaşadvertığı aşırı stres, aşırı yorgunluk gibi sorunlar yumurtlama olmadan kanama olmasına sebep olabilir.
En pratiğinden eczanelerden yumurtlama kitleri alabilir bu kitlerle ovülasyon günlerinizi belirleyebilirsiniz. Bunun dışın da Servikal mukusa dikkat etmeniz yeterlidir. Çevriminiz boyunca dokusunu ve tutarlılığını farklı zamanlarda değiştirir. Eğer yumurta akına benzeyen gergin mukus görürseniz, Polycystic Ovary Syndrome genellikle yumurtladığınız anlamına gelir.
Yumurtlama bozukluğu olan hastalarda yaşam tarzı değişikleri de ovulasyonun düzene girmesine katkıda bulunur. Kiloyu excellent aralıkta tutmak, stresle başa çıkma metotları geliştirmek, düzenli egzersiz yapmak; yumurtlamanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesine Yumurtlama olmamasının belirtileri Kadınlar Kulübü katkıda bulunur.
Yumurtlama gerçekleştikten sonra bir diğer adet dönemin yaklaşmaya başlarken, rahmini olası embriyo için hazırlayan progesteron hormonunun seviyesi de artmaya başlar. Bu nedenle kendini daha yorgun ve halsiz hissedebilirsin.